Ethereum, beter dan bitcoin?

Is het verstandig om te investeren in Ethereum?

 Lees hier meer over Ethereum minen 

Wat is Ethereum?

Ethereum is een open source internetproject dat het mogelijk maakt om allerlei soorten contracten te maken.
Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan leningen, de verkoop van een huis en testamenten. Het grote voordeel is dat er geen partijen zoals notarissen of overheden meer nodig zijn om de contracten officieel te maken.

De contracten kunnen worden opgesteld met de programmeertaal solidity. Ze worden opgeslagen met behulp van de blockchain technologie, dezelfde technologie die gebruikt wordt voor Bitcoin. De contracten worden na opslag opgeslagen met een unieke code, en zijn niet meer te wijzigen.

ETH, de cryptocurrency

Ethereum is geen echte cryptocurrency. De munt die gekoppeld is aan Ethereum is de ether. Deze ether is nodig om contracten te kunnen maken. Daar zit de waarde van de ether. Hoe meer mensen gebruik gaan maken van deze technologie, hoe gewilder de munt wordt. Dit zal een prijsstijging tot gevolg hebben.

De ether is niet gemaakt als betaalmiddel, maar heeft dus wel een waarde die uiteindelijk afhankelijk is van vraag en aanbod.

De waarde van ETH

De koers van de ETH is de laatste maanden behoorlijk aan het stijgen. In onderstaande grafiek zie je dat de koers in de laatste 30 dagen van 12 dollar naar ruim 40 dollar is gestegen.

Volgens sommige analisten zou dit ook te maken hebben met de recente (relatieve) val van de bitcoin.

Gezien de potentie van Ethereum, met onbegrensde mogelijkheden, zou eth qua waarde wel eens groter kunnen worden dan de bicoin. Als je de waardegroei van de bitcoin van begin 2013 vergelijkt met de huidige koersstijging van de ether is er alvast en parallel te trekken.

Ethereum minen

Veel mensen hebben spijt dat ze geen bitcoins hebben gekocht toen de koers nog laag was. Nu schommelt de koers tussen de 900 en 1200 dollar en is de verwachting dat deze nog behoorlijk gaat stijgen.
Voor Ethereum zou wel eens hetzelfde kunnen gaan gelden. De koers is nu rond de 275 dollar (26 augustus 2017). Ondanks de enorme stijging van de laatste maanden nog steeds een behapbare koers in vergelijking met die van bitcoin.

Je kunt natuurlijk ETH kopen en ze laten staan om te hopen op een hogere koers.
Maar je kunt nu ook je eigen Ethereum maken, of minen, zoals de officiële term is.

Meer weten:

 

Lees hier meer over Ethereum minen 

 

Wil je profiteren van de expertise van cryptohandelaren? Lees dan eens over Cryp Trade Capital. Deze jongens hebben veel ervaring in de cryptohandel en kunnen een mooi rendement voor je maken:

Lees hier meer over Cryp Trade Capital

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *