Beleggen voor beginners

Beleggen voor Beginners: Er is geen geheim.

nieuwe website

Beleggen voor Beginners

Mensen zijn in het algemeen zuinig op hun bezit. Het is door psychologen al vaak aangetoond dat de angst om bezit kwijt te raken groter is dan de bereidheid om bezit in te leveren om  er later meer voor terug te krijgen.
Over het algemeen is korte termijn bevrediging voor veel mensen de eerste reflex.

Een bekend onderzoekje:

Zet een kind in een kamer met een snoepje. De opdracht is simpel: Je mag het snoepje opeten, en dan krijg je daarna niks meer. Je mag het snoepje ook bewaren tot je weer op wordt gehaald. In dat geval krijg je een tweede snoepje.
De meeste kinderen eten het snoepje op voordat ze opgehaald worden. De kinderen die toen wachtten op het tweede snoepje, kunnen je vandaag waarschijnlijk veel tips  geven over Beleggen voor Beginners.
Kennelijk zijn wij mensen niet in staat ons geduld te bewaren om onze winst te verdubbelen.

Beleggen is emotie

Uit bovenstaand voorbeeld blijkt wel dat we van nature onze behoeftebevrediging niet makkelijk uit kunnen schakelen. Natuurlijk zijn er zoals in alle disciplines natuurtalenten, maar dat is maar voor enkelen weg gelegd. Voor de rest is het een kwestie van trainen en oefenen.
Ik las laatst een experiment dat op simpele wijze de beperking van onze hersenen aantoont, en daarmee ook hoe snel we in de stress kunnen schieten.

Direct antwoorden: hoeveel is 7 keer 12.

Direct antwoorden: hoeveel is 53 keer 67.

Kijk maar wat er met mensen gebeurt die je deze twee vragen stelt. Het mooiste is dat je dit tijdens het wandelen doet. Grote kans dat degene die het antwoord moet geven stil gaat staan na de tweede opgave.

Bij beleggen komt er nog een zeer grote factor bij: geld winnen, maar veel erger: de kans op geld verliezen.

Beleggen voor beginners

Gisterenochtend kocht ik voor 5.000 euro Bitcoins. Gisteravond waren ze 5.600 euro waard. Ik had een plan gemaakt. Als ze 10% gestegen zijn verkoop ik ze.

Toen ze aan het eind van de middag 5.500 euro hadden bereikt moest ik ze volgens mijn plan verkopen, maar ik deed het niet. Ik voelde de hebzucht bijna door mijn aderen stromen. De koers bleef namenlijk stijgen.
Ik ben er over na gaan denken waarom ik mij nou niet aan mijn plan hield. Uiteindelijk had ik geluk, en waren ze nog 100 euro meer waard geworden.

Onder de streep is de conclusie voor mijzelf nog steeds simpel: Ik ben geen goede belegger, ik heb nog een hoop te leren.
Mochten ze namelijk niet verder zijn gestegen maar gedaald, dan was het nog maar de vraag op welke koers ik wel had verkocht. Waarschijnlijk niet meer, als ze de 10% niet meer hadden gehaald.

Beleggen voor Beginners

Toegegeven, het spelletje is heel leuk en enorm spannend. De kick van winnen is geweldig, maar verliezen is echt niet leuk, zeker niet als het veel is.

Om je geld wel te laten renderen is het veel verstandiger om het over te laten aan de professionals; Mensen die wel goed met deze emoties om kunnen gaan, of mensen die het hele beslissingsproces geautomatiseerd hebben.

Forexrobots, handelssoftware en allerhande FinTech toepassingen zijn technologieën die ze helpen bij het verdienen van geld.
Natuurlijk betaal je ze daar meestal wel een fee voor, maar met de rendementen die zij voor je kunnen maken doen ze het waarschijnlijk nog veel beter dan dat je het zelf kan. Dat geldt in ieder geval zeker voor mij.

Beleggen voor Beginners

Meeliften op succes van anderen

Beleggen voor beginners: begin met meeliften op successen van anderen. Dat is wat wij doen, en dat bevalt ons tot nu toe uitstekend.

Sporadisch doen wij zelf een belegging, maar voor het grootste deel vertrouwen wij ons geld toe aan de profi’s.
Wat we vaak horen is dat de rendementen die behaald worden onmogelijk zijn. Ik denk dat ik zelf gisteren heb aangetoond dat 10% op een dag haalbaar is, en dan heb ik niet eens belegd met een hefboom.

Wij werken hard aan het zoeken naar systemen waar we met een gerust hart ons geld voor ons kunnen laten werken.

Wil je ook mooie rendementen maken op je geld, kijk dan eens op onze site.

nieuwe website

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *